Opolnomočimo starše, omogočimo dojenje

Strokovno srečanje o dojenju in laktaciji "Iz prakse v prakso"

4.

oktober 2020

Kulturni center Laško

Vabimo vas na tradicionalno strokovno srečanje o dojenju in laktaciji, ki bo potekalo v petek, 4. oktobra 2019 v Kulturnem centru Laško.

Cilj strokovnega srečanja ob tednu dojenja v Sloveniji je aktivna izmenjava izkušenj o dojenju in materinemu mleku s poudarkom na komunikaciji. Obravnavana bodo znanja in veščine, ki so potrebne za svetovanje pri dojenju ter komunikacijske veščine, ki jih bodo udeleženci utrdili tudi v delavnici. Poudarek bo tudi na sproščenem starševstvu in opolnomočenju staršev, kar se odraža tudi na uspešnejšem dojenju. V zaključku bodo obravnavani nekateri vidiki hranjenja z mlečno formulo.

Srečanje je namenjeno strokovnjakom različnih profilov, kot so: družinski zdravniki, pediatri, porodničarji, patronažne medicinske sestre, svetovalke za dojenje, zdravstveno osebje porodnišnic, pediatričnih oddelkov in ambulant ter drugih ustanov, kjer obravnavajo doječe matere in njihove otroke.

Organizatorji so povabili domače strokovnjake, ki delujejo na področju komunikacije, starševske vzgoje, dojenja in prehrane otrok. Predviden je tudi dodaten čas za čim bolj aktivno razpravo o predavanjih ter izmenjavo izkušenj o laktaciji in dojenju v različnih okoljih.

Organizatorji

Nacionalni odbor UNICEF-a Slovenija za spodbujanje dojenja.
Društvo svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije.

Prijava

Prijavite se lahko do 30. 9. 2019 z izpolnitvijo prijavnice.

Kotizacija

110,00 eur (DDV je vključen v ceno). Ustanove imajo ob prijavi treh ali več udeležencev 30 % popust na kotizacijo. Upokojenci in študentje imajo prost vstop. V kotizacijo je vključena pravica do udeležbe na predavanjih in v razpravah ter gradivo s povzetki predavanj.

Licenčne točke

Udeležba na strokovnem srečanju zagotavlja točke CERP ter licenčne točke pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije (pasivni 8 LT, aktivni 12 LT) in kreditne točke (5) pri Zdravniški zbornici Slovenije.