NOSDO nas

NOSD

Nacionalni odbor za spodbujanje dojenja

Nacionalni odbor za spodbujanje dojenja (NOSD) je ekipa strokovnjakov s področja zdravstva, ki deluje pod okriljem Slovenske fundacije za UNICEF z namenom spodbujanja dojenja v Slovenskem prostoru. Cilj dela je širiti znanje o dojenju in laktaciji med zdravstvenimi delavci in drugimi strokovnjaki, materami in širšo javnostjo, z željo povečati delež izključnega dojenja prvih 6 mesecev otrokovega življenja ter nadaljevanja dojenja do drugega leta otrokove starosti, kot svetujejo smernice Svetovne zdravstvene organizacije in UNICEF-a.

Cilji in poslanstvo NOSD

UNICEF-ov nacionalni odbor za spodbujanje dojenja (NOSD) sestavljajo strokovnjaki, ki delujejo na področju zdravstva (porodništvo, pediatrija, zdravstvena nega in javno zdravje) kot izvajalci zdravstvenega varstva, učitelji na fakultetah, svetovalke za dojenje z mednarodno licenco IBCLC in laične svetovalke.

Cilj delovanja odbora je, da skozi promocijo strokovnih vsebin s področja laktacije in dojenja, spodbujati dojenje in s tem zdravo rast in razvoj otrok ter srečno materinstvo.

Poslanstvo NOSD je:

V ta namen NOSD:

Strokovnjaki NOSD

Nacionalni odbor za spodbujanje dojenja
Preberi več

Zadnje novice

Preberi več

Zgodovina NOSD

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.