Strokovno srečanje in mednarodni simpozij

Strokovno srečanje in mednarodni simpozij

Nacionalni odbor za spodbujanje dojenja pri UNICEF-u Slovenija in Društvo svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije vsako leto ob tednu dojenja v Sloveniji organizira ali strokovno srečanje (1 dan) ali mednarodni simpozij (2 dni), na katerega povabimo domače in tuje strokovnjake, ki delujejo na področju dojenja in prehrane otrok. Predviden je tudi dodaten čas za čim bolj aktivno razpravo o predavanjih ter izmenjavo izkušenj o laktaciji in dojenju v različnih okoljih.

Cilj strokovnega srečanja ob tednu dojenja v Sloveniji je aktivna izmenjava izkušenj o dojenju, in laktaciji, pregled novosti in aktivna izmenjava izkušenj tako na primarni, kot na tercialni ravni v zdravstvu. Srečanje je namenjeno strokovnjakom različnih profilov, kot so: družinski zdravniki, pediatri, porodničarji, patronažne medicinske sestre, svetovalke za dojenje, zdravstveno osebje porodnišnic, pediatričnih oddelkov in ambulant ter drugih ustanov, kjer obravnavajo doječe matere in njihove otroke.

Strokovno srečanje je namenjeno:

Na strokovnem srečanju so dobrodošli tudi ostali zdravniki, medicinske sestre in drugo osebje.

Udeležba na strokovnem srečanju zagotavlja licenčne točke pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije, kreditne točke pri Zdravniški zbornici Slovenije in CERP točke IBCLC svetovalcem.

Trenutno ni razpisanega tečaja
Preberi več

Pretekla izobraževanja

1.
OKT
2021
Spletno srečanje
Strokovno srečanje