fbpx

Spoštovani!

Od 1. do 7. oktobra 2020 bomo v Sloveniji ponovno obeležili mednarodni TEDEN DOJENJA.

Ena izmed naših skupnih nalog je tudi promocija in spodbujanje dojenja. Ker je Teden dojenja idealen čas, da združimo moči in v tej smeri naredimo nekaj pozitivnega, vas vabimo k sodelovanju. Predlagamo vam, da v okviru svojih možnosti, pripravite določene aktivnosti za promocijo in varovanje dojenja.

Svetovna zveza za dojenje vsako leto določi moto tedna dojenja. Letos je poudarek na vidiku dojenja v smislu trajnostnega razvoja. In na osnovi tega je oblikovana tudi letošnja vodilna misel Svetovnega dneva dojenja, ki je hkrati tudi moto Svetovnega tedna dojena. Letošnji moto se glasi: »PODPRIMO DOJENJE ZA ZDRAVJE PLANETA«.

Društvo svetovalcev za laktacijo in dojenje Slovenije bo tudi letos v sodelovanju z Nacionalnim odborom za spodbujanje dojenja pri Slovenski fundaciji z UNICEF pripravilo bilten Dojenje in priložnostni plakat. Materiale lahko naročite na naslovih: cveta.skale@gmail.com ali na danica.zivec@unicef.si. Prejeli jih boste konec meseca septembra.

Več informacij o Mednarodnem tednu dojenja na www.ilca.org, www.waba.org.

V pričakovanju, da se boste našemu povabilu za sodelovanje odzvali, vas lepo pozdravljamo.

Predsednica
Društva svetovalcev za laktacijo
in dojenje Slovenije
Cvetka Skale

Predsednica
Nacionalnega odbora za spodbujanje
dojenja pri UNICEF Slovenija
Andreja Tekauc Golob

Ta spletna stran uporablja piškotke

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.