Naj otrok izbira pot: Uvajanje čvrste hrane na željo otroka

22,00 

Name Range Discount
Nakup nad 5 5 - 500 10 %

Naročite svoj izvod knjižne uspešnice »Naj otrok izbira pot« še danes in si zagotovite brezplačno poštnino.

Knjiga »Naj otrok izbira pot” je knjižna uspešnica, ki razbije mit o tem, da bi morali biti otroci hranjeni na žlico, saj je prav spodbujanje otroka k samostojnemu hranjenju že od samega odstavljanja naprej najboljša popotnica za zdrav razvoj otroka.

Za nakup knjige za nadaljno prodajo (knjigarne, papirnice, knjižnice) prosimo, pokličite 01 583 80 80 ali pišite na naslov info@unicef.si.

Loading...

Opis

Naj otrok izbira pot,

delo avtoric Gill Rapley in Tracey Murkett, ki je v pomoč materam in očetom ob uvajanju otroka na čvrsto hrano ter vsem zdravstvenim in drugim strokovnjakom, ki se srečujejo s starši in njihovimi malčki ter jim svetujejo pri hranjenju in negi otroka.

Knjiga predstavi najbolj smiseln, preprost in prijeten način hranjenja otroka in pomaga pri razvoju naravnih sposobnosti otroka, kamor sodi tudi usklajevanje rok-oči ter žvečenja, mu omogoča, da se pridruži družinskim obrokom že od samega začetka postopka odstavljanja, spodbuja neodvisnost otroka s tem, ko mu omogočite, da sam, s svojim ritmom, eksperimentira z živili. Nenazadnje naredi hranjenje prijetno, boji med hranjenjem pa so manj verjetni.

Prevod knjige: asist. dr. Evgen Benedik, univ. dipl. inž. živ. tehnol.; recenzija: dr. Borut Bratanič, dr. med., spec. pediatrije in prim. Andreja Tekauc Golob, dr. med., spec. pediatrije, IBCLC; lektoriranje: Anja Miklavčič, prof. sloven.

Knjižna uspešnica

Razbijamo mit o tem, da je otroka pri navajanju na čvrsto hrano potrebno hraniti na žličko ali da je najprimernejša pasirana hrana! Najbolj optimalno za razvoj otrokovih možganov je namreč, da se hrani sam in v lastnem ritmu – s hrano, ki jo uživa celotna družina.

Pomembnost

Prvih 1000 dni v otrokovem življenju je izjemnega pomena za razvoj njegovih možganov, pri čemer šteje vsak trenutek – tudi hranjenje. Hrana – skupaj z igro in ljubeznijo – v zgodnjem otroštvu pomembno vplivajo na razvoj otrokovih možganov.

Boljša metoda

Hranjenje s to metodo postane varno, enostavno in prijetno družinsko opravilo brez nepotrebnih bojev za mizo, saj lahko otrok uživa v zdravi, doma pripravljeni hrani – in hkrati razvija svoje možgane.