NOSDIzobraževanja

Izobraževanja

Izobraževanja

Izobraževanja so namenjena zdravstvenemu osebju porodnišnic, patronažnim medicinskim sestram, ki prve na terenu prihajajo v stik z odpuščenimi materami in novorojenci, drugemu osebju zdravstvenih domov, osebju bolniških oddelkov, ki prihajajo v stik z materami in otroci, osebju zasebnih zdravstvenih organizacij, ki želijo pridobiti naziv Novorojencu prijazna porodnišnica (NPP) Dojenju prijazna zdravstvena ustanova (DPZU) in Dojenju prijazno mesto (DPM).

Na tečaju dobrodošli tudi ostali zdravniki, medicinske sestre in drugo osebje, ki bodo na premišljeno strukturiranem učnem dogodku dobili sodobna znanja in spretnosti pri spodbujanju in vzdrževanju dojenja.

Namen in cilj izobraževanj je, da udeleženke/ci pridobijo novo ali utrdijo obstoječe znanje o dojenju in laktaciji, z namenom, da dosežemo enotno svetovanje, pomoč nosečnicam in materam ter zaščitimo izključno dojenje do 6-ih mesecev in nato ob ustrezni dopolnilni prehrani do 2. leta ali po želji še dalj.

Udeleženci izobraževanj dobijo kreditne točke Zdravniške zbornice, licenčne točke Zbornice zdravstvene in babiške nege. Vsi udeleženci predavanj dobijo zbornik predavanj, ki služi kot priročnik kasneje pri delu z doječimi (in ne doječimi) materami in dojenčki, ter možnost aktivnega sodelovanja v razpravah, izmenjavo izkušenj, spoznavanje različnih načinov dela v ostalih porodnišnicah, zdravstvenih organizacijah in na terenu.

Aktualna izobraževanja

Strokovno srečanje “Iz prakse v prakso”
Zaščita dojenja: skupna odgovornost