NOSDIzobraževanja

Izobraževanja

Sodobna znanja in spretnosti pri spodbujanju in vzdrževanju dojenja

Izobraževanja so namenjena zdravstvenemu osebju porodnišnic, patronažnim medicinskim sestram (ki prve stikajo z odpuščenimi materami in novorojenci na terenu), osebjem v zdravstvenih domovih, bolniških oddelkih in tudi zasebnih zdravstvenih organizacijah. Cilj izobraževanj je omogočiti pridobivanje nazivov, kot so “Novorojencu prijazna porodnišnica” (NPP), “Dojenju prijazen neonatalni oddelek”, “Dojenju prijazna zdravstvena ustanova” (DPZU) ter “Dojenju prijazno mesto” (DPM).

Poleg ciljnih skupin so na izobraževanjih dobrodošli tudi drugi zdravniki, medicinske sestre in zdravstveno osebje, ki želijo pridobiti sodobna znanja in veščine za spodbujanje in podporo dojenju. Namen in cilj izobraževanj je zagotoviti, da vsi udeleženci pridobijo ali nadgradijo svoje znanje o dojenju in laktaciji. S tem se želi doseči enotno svetovanje in podpora nosečnicam in materam, ter spodbujanje izključnega dojenja do šestega meseca in nadalje ob pravilni dopolnilni prehrani, po želji tudi dlje.

Udeleženci izobraževanj lahko pridobijo kreditne točke Zdravniške zbornice in licenčne točke Zbornice zdravstvene in babiške nege. Vsi udeleženci prejmejo zbornik predavanj, ki služi kot priročnik pri njihovem delu z doječimi (in ne doječimi) materami in dojenčki. Prav tako pa imajo priložnost sodelovati v aktivnih razpravah, izmenjavi izkušenj in spoznavati različne pristope dela v drugih porodnišnicah, zdravstvenih organizacijah ter na terenu.

Zadnje dodano
Modularni tečaj 2024
Datum:

14. marec 2024
15. marec 2024
16. marec 2024

Lokacija:
UKC Ljubljana, Ginekološka klinika, Šlajmerjeva 3, 1000 Ljubljana
Organizator:
Nacionalni odbor za spodbujanje dojenja pri UNICEF-u Slovenija
Preberi več
O izobraževanjih