10 načinov, kako so podjetja lahko bolj družinam prijazna

10 načinov, kako so podjetja lahko bolj družinam prijazna

Kako lahko delodajalci pomagajo staršem, da svojim otrokom omogočijo najboljši začetek v življenju?

Mama in trije otroci

Podjetja, ki so bolj družinam prijazna, lahko podpirajo zaposlene starše pri tem, da čim bolje poskrbijo za svoje otroke na začetku njihovega življenja.

Prvih 1000 dni življenja pomembno vpliva na otrokovo dolgoročno prihodnost. V tem času se namreč dojenčkovi možgani razvijajo tako hitro, kot se ne bodo nikoli kasneje. Dokazi kažejo, da so pravilno prehranjevanje, spodbudna nega in ljubeče okolje v prvih letih otroka ključnega pomena za njegov najboljši začetek življenja. Vendar ob dolgih delavnikih mnogi starši nimajo druge možnosti, kot da zamudijo ta pomembna obdobja svojih otrok. Za večino novopečenih staršev po svetu družinam prijazne politike, kot so plačan starševski dopust, odmori za dojenje in varstvo otrok, namreč niso realnost.

Starši potrebujejo čas in ustrezno podporo, da bi svojim otrokom lahko omogočili najboljši začetek v življenju. Kako jih lahko v tej smeri podprejo delodajalci?

10 načinov, kako lahko podjetja pomagajo ustvariti družini prijaznejše delovno okolje:

  1. Zagotoviti, da ženske niso diskriminirane na podlagi nosečnosti, materinstva ali družinskih obveznosti – na primer v zvezi s pogoji zaposlitve, plačo ali poklicnimi priložnostmi.
  2. Vzpostavitev najmanj šestih mesecev plačanega starševskega dopusta, da se staršem zagotovi kakovosten čas z otroki, ko ga ti najbolj potrebujejo. Slovenska zakonodaja je pri tem med družinam prijaznejšimi v primerjavi z drugimi državami, saj med pravicami ob rojstvu otroka materam omogoča materinski dopust, obema staršema pa starševski dopust (v skupnem trajanju 260 dni).
  3. Omogočiti in podpirati dojenje na delovnem mestu s kotički za dojenje in plačanimi odmori za dojenje. V Sloveniji Zakon o delovnih razmerjih določa odmor za dojenje med delovnim časom v trajanju ene ure za vse matere, ki so zaposlene za polni delovni čas in je njihov otrok mlajši od 18 mesecev.
  4. Podpreti dostop do cenovno dostopnega in kakovostnega otroškega varstva, da se otrokom zagotovi predšolska vzgoja in možnosti za razvoj spretnosti, ki jih potrebujejo, da bodo lahko dosegli svoj polni potencial.
  5. Omogočiti prožno ureditev delovnega časa s politiko dela od doma in drugimi ukrepi.
  6. Zagotavljati delovne pogoje, ki so v skladu z zakoni in dostojni, kot so plače, ki odražajo življenjske stroške družin.
  7. Obravnavati posebne izzive, s katerimi se soočajo delavci migranti in sezonski delavci, kot je podpora delavcem, da se preselijo skupaj s svojimi družinami, ter sodelovati z vladami, da bi podprli družine migrantov pri zmožnosti dostopa do identifikacije in drugih osnovnih storitev.
  8. Spodbujati pozitivne starševske prakse pri zaposlenih , na primer prek izobraževanj in kampanj ozaveščanja, ki poudarjajo pomen zgodnjega razvoja otrok.
  9. Spodbujati družinam prijazne politike pri dobaviteljih in drugih poslovnih partnerjih.
  10. Ozaveščati stranke o pomenu zgodnjega razvoja otrok, tudi prek lastnih družbenih omrežij in drugih kanalov.

Poslovni model je jasen: vlaganje v družinam prijazne politike pripomore k izboljšani produktivnosti delovne sile ter podjetju pomaga pri tem, da pritegne, motivira in obdrži zaposlene.

Družinam prijazne politike koristijo delodajalcem, družinam in družbi. Vlaganje v otroke na začetku njihovega življenja ni le prava, ampak tudi premišljena pot, saj so zgodnji trenutki življenja edinstveno obdobje priložnosti, ko se postavljajo temelji za optimalno zdravje in razvoj skozi celotno življenjsko dobo.

Nekdanja izvršna direktorica UNICEF-a Henrietta H. Fore na srečanju Social Good Summit leta 2018 o preoblikovanju delovnega mesta na način, da bo družinam prijazno.

Članek povzema izvorno besedilo, ki je dostopno tukaj.

Avtor

UNICEF_logo_800x800
UNICEF Slovenija

Vam je vsebina všeč? Delite jo:

Naj otrok izbira pot

Knjižna uspešnica

Terminološki slovar laktacije in dojenja

NOSD novice

e-novice
Prijavite se na naše e-novice

Za prijavo na e-novice v obrazec vpišite svoj e-naslov in pošiljali vam bomo najbolj brane vsebine o dojenju.

Najbolj brano

Najbolj brane vsebine